informatie-over-alimentatie

INFORMATIE OVER ALIMENTATIE

HOME /  INFORMATIE OVER ALIMENTATIE

  Wat is alimentatie?

Alimentatie is een financiële uitkering in de kosten van levensonderhoud die na een echtscheiding door de meest draagkrachtige partner aan de minst draagkrachtige ex-partner verstrekt wordt of door een ouder aan een kind wordt verstrektNa een scheiding vervalt de verplichting om financieel voor elkaar te zorgen dus niet. In 1994 werd de maximale duur van de partneralimentatie beperkt tot 12 jaar, tenzij de ex-partners zelf samen een langere periode afspreken.

Achterstallige alimentatie

Achterstallige alimentatie kan betekenen dat uw ex-partner de alimentatie te laat betaalt, of maar gedeeltelijk. Het Nationaal Loket Alimentatie Inning kan de te weinig betaalde alimentatie voor u terugvorderen.

ALIMENTATIE INNEN

Uw ex-partner betaalt de alimentatie te laat of maar deels. Dit kan eens voorkomen, maar er zijn grenzen en dan wilt u de alimentatie innen. Het Nationaal loket Alimentatie Inning (NLAI) regelt het allemaal voor u.

ALIMENTATIE MET TERUGWERKENDE KRACHT

Alimentatie met terugwerkende kracht over een langere periode innen, dat lukt u via het NLAI. Het Nationaal Loket Alimentatie Inning helpt u verder!

ALIMENTATIE TERUGVORDEREN

Alimentatie terugvorderen kan het NLAI doen door onder andere aanmaningen te sturen, persoonlijke bezoeken af te leggen en desnoods beslag te laten leggen op bankrekeningen of inkomen. Uiteraard doet het NLAI dit alles in goed overleg.

ALIMENTATIE NIET BETAALD

Het is erg vervelend als uw alimentatie niet betaald wordt door uw ex-partner. Ook deels betalen of te laat betalen zorgt vaak voor problemen, u rekent immers elke maand op het geld. Dit kan voorkomen bij zowel partneralimentatie als kinderalimentatie.

DEURWAARDER ALIMENTATIE

Heeft u hulp van een deurwaarder nodig om achterstallige alimentatie te innen? Misschien heeft uw ex-partner verzuimd u partneralimentatie te betalen of heeft hij een achterstand opgelopen in het betalen van kinderalimentatie.

EX-PARTNER BETAALD GEEN ALIMENTATIE

U hoort partneralimentatie of kinderalimentatie te ontvangen maar uw ex betaalt geen alimentatie? Het NLAI kan u daarbij direct helpen, dus zonder wachtlijsten.

GEEN ALIMENTATIE

Uw ex-partner betaalt geen alimentatie. Het brengt de nodige spanningen en uiteraard financiële problemen met zich mee. Welkom bij het Nationaal Loket Alimentatie Inning.

ALIMENTATIE WORDT NIET BETAALD

Uw alimentatie wordt niet betaald, wat nu? Het komt vaak voor dat alimentatie te laat, deels of helemaal niet betaald wordt. Het Nationaal Loket Alimentatie Inning (NLAI) kan de te weinig betaalde alimentatie voor u terugvorderen tot wel 5 jaar terug.

INCASSO ALIMENTATIE

Incasso alimentatie kan soms nodig zijn als uw ex-partner de alimentatie niet tijdig of niet volledig betaalt. Het Nationaal Loket Alimentatie Inning regelt voor u de incasso voor partneralimentatie, maar ook voor kinderalimentatie.

INDEXERING KINDERALIMENTATIE

Wilt u informatie over de indexering kinderalimentatie of hebt u hulp nodig bij het terugvorderen van te weinig betaalde kinderalimentatie? Het NLAI, Nationaal Loket Alimentatie Inning, kan u helpen!

INNING ALIMENTATIE

De inning van alimentatie is soms nodig. In veel gevallen wordt de alimentatie te laat betaald of helemaal niet betaald. Erg vervelend voor u. Het Nationaal Loket Alimentatie Inning kan de te weinig betaalde alimentatie voor u terugvorderen tot wel 5 jaar terug.

NIET BETALEN KINDERALIMENTATIE

Het niet betalen van kinderalimentatie komt vaak voor. Erg vervelend voor u, want de kosten voor uw kinderen lopen wel gewoon door. Kinderalimentatie loopt door tot het kind 18 en soms 21 jaar oud is. Pas daarna stopt de financiële verplichting van de ouder.

ALIMENTATIE ACHTERSTAND

Een alimentatie achterstand kan voorkomen bij partneralimentatie, maar ook bij kinderalimentatie. Er kan ook een alimentatie achterstand ontstaan bij de wettelijke indexering.

Share by: