Partneralimentatie

PARTNERALIMENTATIE

HOME / ALIMENTATIE / PARTNERALIMENTATIE

 Na een scheiding vervalt de verplichting om financieel voor elkaar te zorgen niet.

Heeft één van de ex-partners niet voldoende inkomsten om een levensstandaard gerelateerd aan de welstand tijdens het huwelijk te bekostigen, dan moet de ander partneralimentatie betalen. De hoogte hiervan wordt meestal rechtsgeldig vastgelegd in een beschikking of in een notariële akte.

 Innen partneralimentatie

Zodra er niet op tijd of te weinig partneralimentatie wordt betaald, kan al met de inning van de alimentatie gestart worden. Hiervoor gelden geen minimale bedragen of minimale termijnen. Zo wordt voorkomen dat de betalingsachterstand verder oploopt, waardoor financiële verplichtingen moeilijk of niet nagekomen kunnen worden.

  Verjaringstermijn

Vorderingen tot betaling van alimentatie verjaren naarmate de tijd verloopt. Over het algemeen geldt de verjaringstermijn van vijf jaren. Alimentatie achterstanden kunnen dus met terugwerkende kracht tot vijf jaar alsnog worden geclaimd. Pas daarna verjaart de vordering van partneralimentatie.

Indexering alimentatie

De indexering van partneralimentatie vindt jaarlijks plaats, behalve als dit expliciet is uitgesloten. De wettelijke indexering per 1 januari 2014 is vastgesteld op 0.9%. Per opdracht wordt bekeken of ook de wettelijke indexering gevorderd kan worden, dit met maximaal vijf jaar terugwerkende kracht. Bereken hier de hoogte van de indexering.

Wilt u dat het NLAI uw PARTNERalimentatie int
of wilt u bespreken wat de mogelijkheden zijn?

WIJ LEGGEN HET U GRAAG NADER UIT. U KUNT HIERVOOR TIJDENS KANTOORUREN MET ONS BELLEN OP 088-678 0 678 OF KLIK OP ONDERSTAANDE BUTTON OM UW GEGEVENS ACHTER TE LATEN. BINNEN ÉÉN WERKDAG WORDT ER DAN CONTACT MET U OPGENOMEN.

CONTACT OPNEMEN
Share by: