Kinderalimentatie

KINDERALIMENTATIE

HOME ALIMENTATIE / KINDERALIMENTATIE

  Mee betalen aan de kosten van de verzorging en opvoeding van uw kinderen

Een ouder betaalt met kinderalimentatie mee aan de kosten van de verzorging en opvoeding van de kinderen. Dit is een verplichting die in ieder geval duurt totdat kinderen 18 jaar zijn. Daarna houdt de financiële verplichting echter niet op. Een ouder heeft namelijk voor kinderen van 18, 19 en 20 jaar een voortgezette onderhoudsplicht. Dit betekent dat hij of zij middels kinderalimentatie de kosten van levensonderhoud en studie moet betalen.

  Kinderalimentatie

Niets is vervelender dan wanneer uw ex-partner niet bijdraagt in de kosten van de opvoeding van uw kind. De regels bij de incasso van kinderalimentatie zijn hetzelfde als bij partneralimentatie. Zodra de ex-partner niet op tijd of te weinig kinderalimentatie betaald heeft, kan het NLAI al met de inning starten.

Kosten of bijdragen

Veelal zijn er afspraken gemaakt over eenmalige kosten of bijdragen, zoals school- en boekengeld of vergoedingen voor bijvoorbeeld zwemles of een nieuwe fiets. Ook wanneer deze afspraken niet worden nagekomen, kan het NLAI de inning verzorgen.

  Tot 5 jaar terug

Regelmatig is er sprake van een langdurige achterstand in de betaling van kinderalimentatie. Het NLAI kan, net zoals bij partneralimentatie, ook de achterstand in kinderalimentatie tot vijf jaar terug innen. Na deze termijn van vijf jaar is er pas sprake van verjaring.

  Indexering

De indexering van kinderalimentatie vindt jaarlijks wettelijke plaats, behalve als dit expliciet is uitgesloten. Per opdracht wordt bekeken of de wettelijke indexering van alimentatie met terugwerkende kracht gevorderd kan worden. Bereken hier de hoogte van de indexering.

Wilt u dat het NLAI uw kinderalimentatie int
of wilt u bespreken wat de mogelijkheden zijn?

Wij leggen het u graag nader uit. U kunt hiervoor tijdens kantooruren
met ons bellen op 088-678 0 678 of klik op onderstaande button
om uw gegevens achter te laten.
Binnen één werkdag wordt er dan contact met u opgenomen.

CONTACT OPNEMEN
Share by: