Benieuwd wat het NLAI voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via 088-678 0 678 of stuur een e-mail naar info@nlai.nl.

Nationaal Loket Alimentatie Inning

Partneralimentatie

Na een scheiding vervalt de verplichting om financieel voor elkaar te zorgen niet. Heeft één van de ex-partners niet voldoende inkomsten om een levensstandaard gerelateerd aan de welstand tijdens het huwelijk te bekostigen, dan moet de ander partneralimentatie betalen. De hoogte hiervan wordt meestal rechtsgeldig vastgelegd in een beschikking of in een notariële akte.

Innen partneralimentatie

Zodra er niet op tijd of te weinig partneralimentatie wordt betaald, kan al met de inning van de alimentatie gestart worden. Hiervoor gelden geen minimale bedragen of minimale termijnen. Zo wordt voorkomen dat de betalingsachterstand verder oploopt, waardoor financiële verplichtingen moeilijk of niet nagekomen kunnen worden.

Verjaringstermijn

Vorderingen tot betaling van alimentatie verjaren naarmate de tijd verloopt. Over het algemeen geldt de verjaringstermijn van vijf jaren. Alimentatie achterstanden kunnen dus met terugwerkende kracht tot vijf jaar alsnog worden geclaimd. Pas daarna verjaart de vordering van partneralimentatie.

Indexering partneralimentatie

De indexering van partneralimentatie vindt jaarlijks plaats, behalve als dit expliciet is uitgesloten. De wettelijke indexering per 1 januari 2014 is vastgesteld op 0.9%. Per opdracht wordt bekeken of ook de wettelijke indexering gevorderd kan worden, dit met maximaal vijf jaar terugwerkende kracht. Bereken hier de hoogte van de indexering.

Wilt u dat het NLAI uw achterstallige partneralimentatie int of wilt u bespreken wat uw mogelijkheden zijn?

Bel ons dan tijdens kantooruren op 088 - 678 0 678 of klik op onderstaande buttons om uw gegevens achter te laten. Binnen één werkdag wordt er dan contact met u opgenomen.

Top